Akcija Merhameta „Dajem slatkiš za tvoj osmijeh“ i na području BPK Goražde

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” pokrenulo je  akciju prikupljanje pomoći djeci migranata u BiH pod nazivom “Dajem slatkiš za tvoj osmijeh”. Akcije se provodi i na području našeg kantona, a osim učenika Osnovnih i srednjih škola pomoć mogu uputiti svi građani.

„ Cilj ove akcije jeste prikupljanje pomoći za djecu migranata koji su se zatekli u našoj zemlji.“, ističe Ermin Hodžić, iz Regionalnog odbora  Merhameta Goražde.

On dodaje da ćeu narednim danima učenici osnovnih i srednjih škola  prikupljati slatkiše i druge potrebštine  za svoje vršnjake iz Sirije i drugih zemalja, te da  će se tokom akcije prikupljati i drugi prehrambeni proizvodi, ali i odjeća.

„Merhamet“ od samog početka migrantskog vala u našoj zemlji, shodno svojim mogućnostima, pomaže ljude koji su bili primorani da napuste svoje domove. Akcija „Dajem slatkiš za tvoj osmjeh“  u osnovnim i srednjim školama porvodiće se do 10. Novembra, a svi građani koji žele pomioći djeci migranata više informacija mogu dobiti u kancelariji goraždnaskog  Merhameta.

M.Omerbašić/rtvbpk