Košarkaši Radničkog nadaju se boljem uspjehu

U startu nove prvenstvene sezone A1 lige Federacije BiH košarkaši Radničkog iz Goražda zabilježili su poraze. Nadaju se da će popraviti dojam u utakmici koju u nedjelju igraju kući.

„ Prvu utakmicu  smo izgubili kući neočekivano od ekipe Promo – Donji Vakuf, jedne ozbiljne ekipe koja je dovela dosta igrača iz Premijer lige, malo je bilo i do nas, mogli smo bolje odigrati. Na gostovanju smo izgubili od Iskre u četvrtoj četvrtini jer nismo nastupili u kompletnom sastavu. U trećem kolu očekujemo pobjedu jer vrijeme je da pobjedimo“ – kaže Hasan Rikalo, trener KK „Radnički“

Po njegovim riječima,  u ovoj sezoni klub nastupa u dosta izmjenjenom sastavu i nema prevelikih ambicija.

„ Adi  Alikadić nam je otišao u „Borac“ Čačak, Sijerčić nam ne može igrati, neki momci su otišli na fakultet, tako da se dosta izmjenila ekipa. Imamo nekih novih pojačanja, ali  Alikadić je bio baš top klasa tako da ga je teško nadomjestiti.  Ambicije su takve kakve su finansije odnosno  podrška klubu. Dakle sredina tabele i ostanak u ligi. Prošle godine smo bili prvi i mogli smo ući u Premijer ligu da je bilo podrške. To dovodi do smanjenja motivacije ali šta je tu je“ – istakao je Rikalo.

Košarkaši Radničkog vjeruju da će u narednoj utakmici doći do prve pobjede. U trećem kola A1 lige FBIH u nedjelju dočekuju KK „Igman Burch“.

E. Geca/rtvbpk