Srce grada Goražda za pomoć ugroženim osobama

U Goraždu od danas zvanično djeluje još jedno udruženje. Grupa mladih ljudi odlučila je udružiti se u namjeri da pomogne socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Formirali su udruženje simboličnog naziva „Srce grada Goražda“ i već su izazvali pažnju javnosti i interesovanje pojedinaca koji ih žele podržati u ovoj humanoj misiji.

Aldin Šalaka predsjednik udruženja ističe da su mladi na ovaj način pokazali koliko su svjesni potrebe brojnih porodica koje sebi ne mogu obezbjediti normalne uslove za život.

„ Odlučili smo osnovati udruženje u namjeri da pomognemo siromašnim, bolesnim i svim drugim kategorijama kojima je pomoć potrebna. Nažalost, svjedočimo svakodnevno brojnim apelima za pomoć kojih ima mnogo i u Goraždu, a da toga nismo ni svjesni“ – pojašnjava Šalaka.

Mladi poručuju da će njihov rad biti u potpunosti transparentan te da će javnost o svim njihovim akcijama biti obavještena putem facebook stranice i drugih medija. Ističu da će sredstva prikupljati puitem članarina.

„ Odlučili smo to uraditi putem članarina čiju visinu nismo odredili već svako neka izdvoji koliko može. Pozivamo sve koji žele da nam se pridruže da se jave putem facebook profila, a dobro došla je i pomoć u prehrambenim artiklima. O svim akcijama bilo koje vrste javnost će biti obavještena i  sve će biti dokumentovano, bez ikakvih malverzacija i skrivanja“- ističe Šalaka dodajući da članove udruženja ohrabruje činjenica da su im se odmah po registraciji, već javili potencijalni donatori.