Novi projekat Rock škole i Teatra mladih: Otvoren Omladinski klub namjenjen svim mladim grada Goražda

U sklopu goraždanske rock škole i Teatra mladih Goražde, odnedavno djeluje omladinski klub namjenjen ne samo članovima ove dvije škole, već svim mladim i kreativnim ljudima zaljubljenicima u umjetnost i kulturu. Omladinski klub otvoren je svakim danom od 10:00 do 14:00 sati , te u večernjem terminu od 18:00 do 21:00 sat i nalazi se u sklopu zgrade Centra za kluturu Goražde.

Ovdje smo osnovali klub za svu raju koja želi da učini nešto za svoju zajednicu, svoj grad, a prvenstveno za sebe, da nauče svirati neki instrument ili glume u Teatru mladih, ili samo da se druže uz neke društvene igre „monopol“ ili „čovječe ne ljuti se“. Prostorije su otvorene u nekoliko smjena uglavnom prilagođene odvijanju nastave u školama – kaže Ajdin Kitan, predsjednik KUM Goražde.

Nova generacije goraždanske rok škole počela je sa radom ove sedmice, a mladi su uglavnom zainteresirani da uče svirati na gitari i bubnjevima. Pored Ajdina povremeno časove održavaju poznati goraždanski rokeri Senad Živojević Štanga na gitari i Jasmin Bešlija na bubnjevima.

Najveće sponzorstvo i nekako najveća podrška kroz sve godine rada generalno cjelokupnom Kulturnom udruženju mladih  Goražde bio je Admir Hadžić. On nam je stvarno pomogao u adaptaciji prostora, opremanju, nabavci  instrumenata i još mnogo toga– kaže Ajdin Kitan, predsjednik KUM Goražde.

Prostorije omladinskog kluba opremljene su ponajviše zahvaljujući prijateljima Rock škole i Teatra mladih. Još jednom je upućen poziv svim mladim i kreativnim, zaljubljenicima u umjetnost i muziku da posjete prostorije kluba te, zajednički kvalitetno provedu slobodno vrijeme.

B.Šapčanin/rtvbpk.ba