Oružane snage saniraju puteve u goraždanskim selima

Pripadnici inžinjerijske jedinice Oružanih snaga BiH angažirani su na sanaciji putnih pravaca na području goraždanskih sela Orahovice i Kraboriš. Njihova podrška lokalnoj zajednici rezultat je Sporazuma o međusobnim obavezama angažovanja Oružanih snaga BiH za potrebe Grada Goražda koji su ranije potpisali ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović. Dobar dio posla je već okončan na području Orahovica na čemu su im zahvalni stanovnici Orahovica.

“Ovo je za nas veoma važan projekat i mi smo zaista zadovoljni, putni pravci na ovom području su Čemeričko Vrelo- Orahovice-Zorovići – Brzača. Drugi pravac je bio Orahovice- Jasen-Brzača, oba puta dužine 18 km. Uradili su put koji ova mjesna zajednica kako postoji nije vidjela ni doživjela. Mi smo presretni, a i mnogi od stanovnika su učestvovali u ovoj akciji svojim prilozima, obaveza  nam je bila da obezbjedimo vojsci smještaj i hranu”, kaže  Adem Mutapčić, predsjednik Savjeta MZ Orahovice.

U ovom dijelu Goražda nastavljaju se radovi na sanaciji putnog pravca Smoljska Luka- Šemihova-Kraboriš, a pripadnici Oružanih snaga još  ranije su bili angažirani na uređenju puteva u Mjesnoj zajednici Osječani.

Iz gradske uprave najavljuju da će sa sličnim projektima aplicirati i u narednoj godini, te da je saradnja Oružanih snaga BiH i lokalnog stanovništva odlična, čemu u prilog ide činjenica da su mještani Orahovica i Kraboriša pripadnicima inžinjerijske jedinice Oružanih snaga BiH obezbjedili neophodnu logistiku za njihov 30-to dnevni boravak na ovim prostorima.