Muhamed Ramović ostaje gradonačelnik

Muhamed Ramović, aktuelni gradonačelnik Goražda i dalje će obavljati ovu funkciju dok će svoj mandat prepustiti narednom kandidatu sa liste NBL-a, potvrdio je na konferenciji za novinare.

„Budući da su interesi BPK I Grada Goražda ispred svih ličnih, karijernih i materijalnih interesa Muhamed Ramović vodio je intenzivne razgovore sa članstvom, simpatizerima i Predsjedništvom NBL-a svom budućem angažmanu. Također je provedena anketa na uzorku od dvije hiljade ispitanika o tome da li gradonačelnik Ramović treba da prihvati mandat u Skupštini BPK Goražde kao kandidat sa najvećim brojem osvojenih glasova, ili treba da nastavi svoje političko djelovanje kao gradonačelnik po kojoj on nastavlja obavljati funkciju gradonačelnika Grada Goražda i prepušta mandat narednom kanidatu sa liste“, istaknuto je na presu.

Istaknuto je također da su posljednji izbori u BIH dokazali su da je „sistem u kojem živimo nazadovao u odnosu na prethodne godine, te da se sigurnim koracima udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice“.

„Ovo nema nikakve veze za rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već sa onima koji su svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali“, smatraju u NBL-u.

U NBL tvrde da je situacija u BPK,  osim nezavidnog finansijskog stanja u budžetu kantona, usitnjavanjem političkih subjekata dodatno zakomplikovana, te da članovi ove stranke Nezavisna žele preuzeti odgovornost i raditi u interesu svih građana.

„Razgovaramo sa političkim opcijama kojie imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo, te na partnerskim i osnovama uvažavanja i međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja“, istaknuto je danas.