BPK : Informacija Uprave policije

Dana 09.11.2018.godine u 12,05 sati dežurnoj službi  policijske stanice Goražde obrato se I.K., iz Hadžića  i prijavio da mu je prilikom isporuke robe u Goraždu,  izvršen nasilan ulazak u teretno motorno vozilo marke “Iveco Daili, vlasništvo  firme “Boreac” D.O.O iz Kreševa, kojom prilikom je iz istog otuđeno oko 50 pakovanja raznih cigareta. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, obezbjedila lice mjesta i izvršili uviđaj. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 11.11.2018.godine u 18,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da u ulici 31.Drinske udarne brigade  – Grad Goražde,  gori sijeno vlasništva H.B.,  iz Goražda. Na lice mjesta izašli su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde koji su lokalizovali požar, a policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde obezbijedili su lice mjesta  i izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju djela i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 11.11.2018.godine u 19,10 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  u naselju Vitkovići – Grad Goražde,  uručili su prekršajne naloge licima T.M., i A.A., nastanjeni u Goraždu zbog omaložavanja OSL-a i drskog ponašanja

Dana 11.11.2018.godine u 19,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se M.Dž., i prijavila nasilan ulazak u stan koji se nalazi u ul. Salih bega Kuljuha bb – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave polcije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave, izvršili uviđaj  i utvrdili da su oštećena ulazna vrata na pomenutom stanu. Rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.