Brojne aktivnosti povodom 25.novembra, Dana državnosti BiH

Organizacioni  odbor danas je na sastanku utvrdio program  obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH. Na području BPK Goražde jedan od najznačajnijih datuma naše zemlje  bit će obilježen nizom kulturnih, vjerskih i sportskih sadržaja.

Po uzoru na predhodne godine, i ove će, prema riječima premijera Emira Okovića, ovaj značajni datum biti obilježen nizom  kulturnih, vjerskih i sportskih sadržaja. Uz ostalo , planirana je i svečana akademija, odavanje počasti poginulim borcima i ubijenoj djeci Goražda.

Obilježavanje Dana državnosti BiH će trajati pet dana, prvi događaji planirani su 21. novembra kada će se u Goraždu izvesti  lutkarska predstava “Punim jedrima”.

U općini Pale u F BIH 23. novembra planirano je odavanje počasti poginulim borcima u Hrenovici i na partizanskom spomen obilježju u Prači. Počast poginulim borcima bit će odata i u općini Foča u F BiH, gdje će brojne delegacije položiti cvijeće na spomen obilježju “Šehidska kapija”,  mjestu pogibije prvih žrtava rata  1992. godine u Ustikolini.

U ovom dijelu BPK Goražde, obilježit će se i 570 godina postojanja  Turhan  Emin- begove džamije jedne od najstarijih na Balkanu. Planirani su i drugi događaji koji se odnose na početak realizacije značajnih projekata za stanovnike ovog dijela BIH.