BPK : Informacija Uprave policije

Dana 12.11.2018.godine u 08,20 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.M., iz Goražda i prijavio da mu krupna stoka  vlasništvo C.E.,  na imanju u Ilovači – Grad Goražde, pravi štetu na imanju, te se isti se plaši za svoju bezbjednost. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu  C.E., nastanjen u mjestu Raškovići – Grad Goražde, uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog držanja bez nadzora opasnih životinja.

Dana 21.11.2018.godine u 10,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da se na mostu Alije Izetbegovića – Grad Goražde, nalazi NN lice koje prosjači. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su licu S.N., iz Goražda, uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prosjačenja.

Dana 21.11.2018.godine u 12,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se B.E., nastanjen u Goraždu, i prijavio da je dana 25.08.2018. godine prilikom prevoza 1,38 m3 ogrevnog drveta, bez uredne dokumentacije, u mjestu Duhače – Grad Goražde, zaustavljen od strane A.A., uposlenika Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde, kojom prilikom mu je isti rekao da ogrevno drvo proda licu K.I., u Goraždu, te da mu donese pola novca, što je gore navedeni i uradio. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 380. KZ F BiH “Primanje dara i drugih oblika koristi”.