Priznanje Dunavski kapetan dodjeljeno gradonačelniku Muhamedu Ramoviću

Na sedmom Dunavskom biznis forumu u Novom Sadu u organizaciji “Media Inventa“gradonačelniku Goražda Muhamedu Ramoviću dodijeljeno je priznanje ”Dunavski kapetan“ koje se dodjeljuje ličnostima koje su najviše doprinijele sprovođenju Dunavske strategije. Među nagrađenima iz BiH su i gradonačelnik Grada BijeljinaMićo Mićić,te općine Tešanj i Derventa. Ramović ističe kako je svaka nagrada podstrek za rad na razvoju grada.

” Dunavska strategija osmišljena je s ciljemda predstavlja okvir za rješavanje pitanja koja države ili njihove pojedine regijesame ne mogu riješiti na zadovoljavajući način, već je za to potreban transnacionalni strateški pristup, projekti i umrežavanje. Ovaj vid aktivnosti je naše trajno opredjeljenje i naša lokalna zajednica će uložiti dodatne napore da kroz prekograničnu i međuregionalnu saradnju i zajednički rad na projektim omogući promovisanje svih svojih potencijala. Svaka nagrada, a posebno one koje se dodjeljuju od strane nezavisnih institucija, mnogo znači, te nam je podstrek za još predaniji i ustrajniji rad na razvoju našega Grada.“

Podsjetimo da je prije tri godine Goražde dobilo ”Zlatni ključ” Dunavskog biznis foruma za angažman u privlačenju investitora, zapošljavanje i projekte međuregionalne saradnje, dok je ranije priznanje „Dunavski kapetan“ dodjeljeno i goraždanskoj kompaniji Bekto Precisa.

Dunavski biznis forum posvećen Dunavskoj strategiji o ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva jačanju prosperiteta i efikasnijem korištenju potencijala, organizuju privredne komore Srbije i Vojvodine, a riječ je o značajnom regionalnom događaju  koji je okupio oko 600 učesnika iz 14 zemalja Podunavlja, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije.

U okviru ovogodišnjeg foruma održani su brojni paneli na različite teme “Pametni gradovi“, “Mediji između objektivnosti, stvaralačke kritike i senzacionalizma“, “Regioni mostovi integrativnih procesa“, “Biznis i prioriteti“, “Značaj nauke za razvoj poljoprivrede, agroprivrede i koncepta pametnih sela“, “Medicina i farmacija na istom zadatku“ i “Transport i logistika, velika šansa Srbije“.