BiH će večeras bodriti blizu 20.000 navijača

Od ranih jutarnjih sati na ulicama Beča veliki je broj navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji su napravili odličnu atmosferu i u dobrom raspoloženju dočekuju večerašnju utakmicu s Austrijom.

Prema posljednjim informacijama iz Fudbalskog saveza Austrije, na tribinama stadiona “Ernst Happel” trebalo bi biti sigurno više od 15.000, a pretpostavljaju blizu 20.000 navijača BiH.

Ulaznice, njih 2.700, za sektor na tribinama predviđen za navijače BiH rasprodan je odavno, a većinom bh. iseljenici iz Austrije, ali i Njemačke, Švicarske, Belgije, Holandije, Luksemburga, Francuske…, pa i SAD pokupovali su ogroman broj karata za ostala mjesta na stadionu. Shodno tome, u FS Austrije strahuju kako organizovati meč sa sigurnosnog aspekta, obzirom da će navijači reprezentacija na dobrom dijelu stadiona “Ernst Happel” biti izmiješani.

Predvidjeli su rigorozne kontrole na prilazima, ali na samom stadionu, te apeluju na sve koji će večeras pohoditi nekadašnji kultni “Prater” da bodre svoje reprezentacije u duhu fair-playa.

Utakmica petog kola grupe “3” UEFA Lige nacija “B” između Austrije i BiH igra se večeras, 15. novembra, na stadionu “Ernst Happel” s početkom u 20.45 sati.

Poslije četiri odigrana kola BiH je prva na tabeli sa devet, Austrija ima tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

Ukoliko izabranici selektora Roberta Prosinečkog u Beču i izgube s golom razlike, a pri tome postignu pogodak, ovjerit će prvo mjesto u grupi i plasirati se u baraž za EURO 2020, ali i elitnu UEFA Ligu nacija “A”.

(Vijesti.ba / AA)