BPK : Informacija Uprave policije

Dana 16.11.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog K.F., iz  Goražda.

Dana 17.11.2018.godine u 00,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.V., nastanjen u Sarajevu i tražio patrolu policije jer ima problema sa jednim licem u ul.Z.Imamovića – Grad Goražde, ispred jednog ugostiteljskog objekta. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK  Goražde koji su ispitali navode prijave i licu K.E., iz Goražda, uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda imira, zbog drskog ponašanja.

Dana 17.11.2018.godine u 02,16 sati ul.Z.Imamovića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice T.J., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,06 g/kg, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u policijskoj upravi Goražde, gdje je gore navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima na putevima u BiH.

Dana 17.11.2018.godine u  22,30 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da je u nezgodi učestvovao vozač Đ.A., iz Goražda, koji je  upravljao putničkim motornim vozilom marke “Audi 6” kojom prilikom je gore navedeni sletio sa kolovoza i ostvario kontakt sa zaštitnom ogradom OŠ “Fahrudin – Fahro Baščelija”.  Vozaču Đ.A., uručen je  prekršajni nalog  iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćajaa na putevima u BiH.