Hrabri Zmajevi poklekli u finišu i doživjeli poraz u Španiji

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u prijateljskom susretu u Las Palmasu od selekcije Španije s 1:0 (0:0).

Strijelac jedinog gola bio je Brais Mendez u 79. minuti.

Španci su tako prekinuli niz reprezentacije BiH od devet utakmica bez poraza.

Obje selekcije nastupile su u izmijenjenim sastavima. Španci, koji su igrali bez većine prvotimaca, dominirali su većim dijelom utakmice, ali nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju priliku s obzirom na veoma disciplinovanu igru bh. tima. S druge strane, reprezentacija BiH uglavnom se branila, a u 52. minuti imala je nabolju priliku. Džeko je uposlio Višću koji je probio sa desne strane i ubacio u peterac, a ispred praznog gola loptu nije najbolje zahvatio Krunić.

Nekoliko minuta kasnije i Španci su imali najbolju priliku preko Morate, koji je promašio prazan gol sa pet metara.

U 79. minuti Španci ipak postižu pogodak. Isco je šutirao, golman Šehić odbranio a odbijenu loptu Mendez poslao u gol.

Ovo je bio posljednji meč bh. reprezentacije u ovoj godini, nakon što je osvojila prvo mjesto u B Ligi nacija i izborila plasman među 12 najboljih reprezentacija u ovom takmičenju.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nije bio nezadovoljan nakon večerašnje utakmice u kojoj su njegovi izabranici u Las Palmasu poraženi od Španije sa 1:0.

– Odigrali smo dobro ovaj meč. U prvom poluvremenu smo dobro stajali na terenu i parirali selekciji Španjolske. Oni su imali više loptu u posjedu i dominirali su u drugom poluvremenu, a mi smo pali. Na kraju smo nažalost primili gol koji se možda mogao i izbjeći. Ipak, možemo biti zadovoljni jer su momci dali sve od sebe – izjavio je Prosinečki.

federalna.ba/Fena