“Dječije igre, nekad i sad”

20. novembar Međunarodni dan djeteta sinoć je na neobičan način obilježen u Osnovnoj školi „Husein ef. Đozo“. U saradnji sa Vijećem učenika i Vijećem roditelja, menadžment škole uz podršku organizacije World Wision organizovao je“ Dječije igre – nekad i sad“. Zabavili su se i djeca ali i odrasli koji su jedni drugima prezentovali igre njihovog djetinjstva.

Hulahop, klikeri, lopte, čovječe ne ljuti se, samo su neki od rekvizita koji su podstakli dobro raspoloženje i takmičarski duh djece  i odraslih.

Uz zabavu na ovaj način nastojala se skrenuti pažnja na značaj zdravog odrastanja uz igru, koja doprinosi intelektualnom i fizičkom razvoju djeteta. Organizatori su naglasili da nažalost, danas to nije slučaj, jer djeca najveći dio svog slobodnog vremena provode uz računare, u virtuelnom svijetu.

„Dječije igre – nekad i sad“ događaj su u kojem su svi akteri podjednako uživali podsjetivši šta to čini sretno i kvalitetno odrastanje. Igra je jedno od osnovnih prava zagrantovanih Konvencijom o pravima djeteta, što i mlađi i stariji uvijek trebaju imati na umu.