BPK : Informacija Uprave policije

 

Dana 22.11.2018.godine u 15,00 sati u ul. Dževada Omerhodžića – Grad Goražde, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, kod lica Ž.H.,  iz Novog Goražda, pronašli su 0,61 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Speed“. Gore navedeno lice pozvano je do službenih prostorija MUP-a Goražde gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana  239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 22.11.2018.godine u 20,10 sati u ulici 1. Slavne Višegradske brigade – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali H.M.,  i  P.S., iz Goražda. Vozač H.M., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,67 g/kg, dok kod vozača P.S.,  nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Vozač H.M., je u 20,20 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi u Goražde. Nakon što bude izvršena  detaljna provjera, za vozačku dozvolu, protiv vozača H.M., bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 23.11.2018.godine u 02,24 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.F.,  iz Goražda i prijavio da lice S.R., iz Goražda u naselju  Belvedere – Grad Goražde iz vozila pušta glasnu muziku. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave. Lice S.R.,  je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,15 g/kg. U 02,35 sati gore pomenuto lice lišeno je slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog puštanja glasne muzike i stvaranje buke pojačanim radom motora u alkoholisanom stanju.