Goražde i dalje bez vode, građani ogorčeni

Goražde je i dalje bez vode od jučer u 8 sati zbog radova koji se izvode na sekundarnoj vodovodnoj mreži na samom početku mosta „Alije Izetbegovića u centru grada.

Voda je puštena u slavine samo nakratko noćas od pola 2 do 4 sata da bi ponovo došlo do prekida. Trenutno su uz radnike firme Bujice iz Konjica, inače izvođača radova na terenu i ekipe JKP 6.mart koji pokušavaju pomoći da se popravi stanje.

„Pukla je cijev na postojećem sistemu vodosnabdjevanja  što je dodatni problem“, ističe Edin Bisić, šef radilišta.

On pojašnjava da je najveći problem dostrajalosti instalacija koje će, i nako okončanja projekta ostati u funkciji.

„Mi smo jučer u sedam sati  krenuli sa materijalom i sve je bilo spremno međutim nismo mogli otkopati prije vremena,  jer smo pokušali međutim voda je počela da curi. Kad smo jučer kopali na dva mjesta je bilo betona i taj problem smo morali rješiti. Cijevi su stare i došlo je do pucanja cijevi, nakupilo se jučer dosta  nekih problema, ali godinu i po dana već ima sličnih problema. Ovo je inače  zadnji spoj koji ide za kompletno vopdosnabdjevanje“ ističe Bisić.

Šef radilišta dodaje kako su im u pomoć stigli i radnici JKP 6.mart te da je riječ o nepredviđenim okolnostima na koje je teško uticati.

Kada će ponovo voda  biti u slavinama ovisi o završetku radova, no Bisić se nada da bi to moglo biti u roku od tri sata. Građani negoduju jer je kompletan grad bez vode, a sve najave o njenom puštanju koje su do sada date nisu se obistinile.

„Građani su s razlogom ogorčeni, ali ovo su ipak nepredviđene okolnosti“, ističe  Bisić.

Da će doći do ovakvih problema, ranije je upozoravao i direktor JKP 6.mart Sadik Silajdžić.

„Mi smo došli da pomognemo kako bi što prije rješili problem, ali ne možemo reći sa sigurnošću reći kada će to biti, siguro nekad tokom dana“, istile Silajdžić.