Sarajevo osiguralo pobjedu nad Zvijezdom u 1. poluvremenu

Nogometaši Sarajeva pobijedili su ekipu Zvijezde 09 sa 3:1 (3:1)  u posljednjem susretu 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sva četiri pogotka na utakmici postignuta su u prvom poluvremenu.

Domaći tim poveo je u 16. minuti golom Tatara, koji je na asistenciju Velkoskog pogodio mrežu  Erića. Gosti su izjednačili osam minuta kasnije golom Jovovića nakon ubačaja Osmanagića iz kornera.

“Bordo” tim je do novog vodstva došao u 26. minuti pogotkom Velkoskog, koji je  iskoristio grešku odbrane i pogodio za 2:1.

U sjajnom prvom poluvremenu postignut je i četvrti pogodak, a treći za Sarajevo. Hebibović je oduzeo loptu i uposlio Rahmanovića čiji udarac je zausavio Erić, a odbijenu loptu prihvatio je Ahmetović i pogodio protivničku mrežu za konačnih 3:1.

U znatno slabijem drugom poluvremenu domaći su uspjeli da sačuvaju prednost i ostvare 12. pobjedu u prvenstvu, kojom su, kolo prije kraja prvog dijela sezone, na čelu tabele zadržali pet bodova prednosti nad Zrinjskim.

Danas su odigrana još dva susreta 18. kola. Široki Brijeg je na Pecari remizirao sa Goškom 1:1, dok je Sloboda slavila u Bijeljini nad Radnikom sa 1:0.

Prva tri susreta 18. kola odigrana su u subotu. Aktualni prvak Zrinjski u gostima je slavio protiv Tuzla Cityja sa 2:1, ubjedljivu gostujuću pobjedu zabilježila je Mladost, koja je u Zenici bila bolja od Čelika sa 3:0, dok je porazom od domaće Krupe 2:1 Željezničar nastavio seriju slabih rezultata.

Bez pobjednika u susretu Širokog i Goška

U susretu 18. kola nogometne Premijer lige BiH Široki i Gošk podijelili su bodove odigravši 1:1.

U utakmici koja se igrala po iznimno teškom i potopljenom terenu gotovo da i nije bilo prilika sve do 74. minute kada je, nakon pogreške obrane domaćih, Mirsad Ramić izbio sam pred domaćeg golmana, zaobišao ga i pogodio za 1:0.

Šest minuta kasnije, nakon velike gužve u kaznenom prostoru gostiju, lopta je došla do Dražena Bagarića, a napadač gostiju gurnuo ju je u mrežu za konačnih 1:1.

Široki je tako propustio priliku na ljestvici preskočiti Željezničar i ostao je četvrti s 27 bodova.

Gošk je jedanaesti sa 17 bodova, dva manje od Tuzla Cityja koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Rezultati 18. kola nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Radnik – Sloboda 0:1
Široki Brijeg – Gošk 1:1
Sarajevo – Zvijezda 09 3:1

24. novembra:
Krupa – Željezničar 2:1
Tuzla City – Zrinjski 1:2
Čelik – Mladost 0:3

FENA