BPK : Informacija Uprave policije

Dana 23.11.2018.godine u 09,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se T.A., nastanjena u mjestu Brijest – Novo Goražde i prijavila da joj je u ul.Himze Ćurevca – Grad Goražde lice M.A., nastanjen u Goraždu nogom razbio prednji  far na njenom  putničkom motornom vozilu  marke “Opel Tigra”. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i izvršili fotografisanje. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 23.11.2018.godine u  20,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.K.,nastanjen u Goraždu i prijavio da ga je u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ul.1.Drinske brigade fizički napao H.H., iz Goražda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, izvršili alkotestiranje kojom prilikom je ustanovljeno kod M.K., 2,62 g/kg, a kod H.H., 1,88 g/kg alkohola u organizmu.  Licu H.H., uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog fizičkog napada u alkoholiziranom stanju, a licu M.K., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira zbog drskog ponašanja u alkoholiziranom stanju.

Dana 23.11.2018.godine u 22,00 sati ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice Ć.B., nastanjenog u Goraždu. Navedeni je upravljao putničkim motornim vozilokm  marke “Golf II”  u alkoholiziranom stanju 1,81g/kg alkohola u organizimu, te je zbog omalovažavanja OSL-a u 22,30 sati lice Ć.B., smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omalovažavanja OSL-a u alkoholiziranom stanju.