Iz NS BiH poručili: Planiramo od proljeća uvesti mixed zone na stadionima Premijer lige

“Implementacija ovakvog prijedloga će sigurno za posljedicu imati podizanje standarda u ovoj oblasti te njihovom približavanju UEFA-inim”, stoji u odgovoru.

Savez je u proteklom periodu kroz normativne akte uveo značajne promjene kada je riječ o medijskim aktivnostima klubova Premijer lige BiH, a eventualna implementacija prijedloga Asocijacije sportskih novinara će sigurno biti još jedan korak naprijed.

“Imajući u vidu da je u jesenjem dijelu prvenstva Premijer lige BiH ostalo još jedno neodigrano kolo, ovaj prijedlog te način njegove implementacije (imajući u vidu i infrastrukturne uslove svakog od klubova) će biti razmotren na zajedničkom sastanku s klubovima, a nastojat ćemo ga implementirati već od proljetnog dijela prvenstva Premijer lige BiH”, piše u odgovoru u kojem je potpisan izvršni direktor za sport NS BiH Elmir Pilav.

Prijedlog je upućen još prije 17 dana, ali je iz Saveza odgovor stigao tek danas zbog obaveza i aktivnosti vezanih za organizaciju utakmica “A” i mlade reprezentacije, kao i organizaciju ceremonije otvaranja nove poslovne zgrade NS BiH.

klix