BPK : Informacija Uprave policije

Dana 29.11.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije  MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa” iz člana 287. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenih Z.S., i  L.A., nastanjeni u Sarajevu-Novi Grad.

Dana 29.11.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.D., nastanjen u mjestu Faočići – Grad Goražde.

Dana 29.11.2018.godine u 23,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.E., iz Goražda, i prijavio da mu je NN lice u ul. Prve slavne višegradske brigade – Grad Goražde, razbilo prednje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “Pasat CC”, vlasništvo njegovog oca H.E., a navedeno vozilo bilo je parkirano na parking prostoru u  pomenutoj ulici. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili fotografisanje navedenog oštećenenje. Rad na navedenom događaju je u toku.