Okončana uspješna sezona Atletskog kluba Goražde

Takmičenjem najmlađih članova u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ Atletski klub Goražde danas je okončao takmičarsku sezonu.

Zaim Šuman predsjednik kluba ističe da je riječ  o napornoj ali uspješnoj sezoni u kojoj su postignuti najbolji rezultati od postojanja kluba.

„ Osvojili smo mnogo medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima te bili državni prvaci u više kategorija. Naši najmlađi takođe su osvajali medalje i ovaj današnji događaj koji smo organizovali uz podršku Fondacije „Mozaik“ kruna je našeg rada. Oko 40 najmlađih članova danas je pokazalo svoj takmičarski duh. Svi su pobjednici. Svi su dobili medalje i diplome po uspjehu svojih grupa“ – kazao je Šuman dodajući da su u klubu ponosni na sve članove.

Dodjeljene su i zahvalnice koordinatorici Omladinske banke  Editi Velić te Fondaciji „Mozaik“ za nesebičnu podršku u radu kluba.

„ Atletski klub Goražde odnosno njihova škola trčanja obratila nam se sa jednim projektom po javnom pozivu tako da smo odlučili da ga podržimo naravno u saradnji sa Gradom Goražde. Drago nam je da su uključili svoje najmlađe, kao i starije članove kluba kroz „Školu trčanja“, nadamo se da su posebno najmanji uživali“ – kazala je Edita Velić.

Posebno priznanje – Plaketa za rezultat godine uručena je Emiru Hastoru, članu AK Goražde za ostvarene izuzetne rezultate u takmičarskoj 2018. Godini, podizanje ugleda AK Goražde na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i za veliki lični doprinos u stvaranju uslova za razvoj masovne i vrhunske atletike na prostoru BPK Goražde.

rtvbpk