Sutra nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde

Na zahtjev devet poslanika NBL-a, SBB-a, SDP-a, DF-a, Nezavisnog bloka za  sutra u 10 sati zakazan je nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde.

„Čekala sam da se steknu uslovi za nastavak konstituirajuće sjednice skupštine koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Poslanici koji se prošli put nisu vratili sa pauze na sjednicu uputili su zahtjev u kojem traže nastavak sjednice na kojoj će se izvršiti izbor privremeneih radnih tijela. Previđeno je konstituisanje klubova naroda koji na svojim odvojenim sjednicama trebaju predložiti iti kandidate za rukovodstvo skupštine, o čemu se skupština treba izjasniti“, izjavila je Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde.

Obuća ističe kako najvjerovatnije sutra neće doći do izbora delegata u Dom naroda  s obzirom da CIK još nije donio odluku o načinu izbora i broju delegata.

Prema informacijama koje su dostupne javnosti u BPK Goražde još uvijek je nepoznanica ko bi mogao formirati skupštinsku većinu  jer i dalje „svi pregovaraju sa svima“.