Građani prikupili novac: Mirela Bećirović ima novu šansu da živi uz najmilije

Osmogodišnja Mirela Bećirović iz Ustikoline koja se nalazi na liječenju na Institutu za majku i dijete u Novom Beogradu u petak bi trebala biti puštena iz klinike na kućno liječenje.

Zahvaljujući humanosti građana BIH u zemlji i inozemstvu, prikupljena je i kompletna suma za nabavku neophodnog ventilatora bez kojeg Mirela ne bi mogla nastaviti život. Radosnu vijest za Klix.ba je potvrdila njena učiteljica Melika Rašidović koja se maksimalno angažirala da pomogne svojoj učenici.

“Naša Mirela izlazi iz bolnice u petak, po nju će ići sanitet iz Goražda, aparat stiže na vrijeme za nju, isplaćeni su svi troškovi liječenja prema klinici, još samo da je dočekamo kod kuće. Za njen doček ćemo se pobrinuti, a ja moram da se zahvalim od sveg srca Bosancima i Hercegovcima, našim ljudima širom svijeta, kroz ovu akciju sam ih upoznala mnogo i svima dugujem ogromnu zahvalnost, ja i Mirelina porodica. Svi zajedno smo uspjeli spasiti život jednom mladom biću. Mirela ima šansu da živi uz svoje najmilije. Hvala vam ljudi”, poručila je Melika Rašidović.

Za nabavku ventilatora za pluća bilo je potrebno obezbjediti blizu 20 000 KM, a Melika nije odustajala svakodnevno animirajući prijatelje, poznanike, građane BIH. U tome su joj se pridružili i Udruženje “Srce grada Goražda” koje je organiziralo i humanitarni bazar kao i druge akcije. Sredstva su prikupljena u rekordnom roku.

“Akcija još uvijek traje, i sve firme iz Goražda su učestvovale, zatim općina Foča u FBIH, Udruženje “Srce grada Goražda” oni su prikupili ukupno 5.331,65 KM. Neki koji su nam obećali još uvijek nisu uplatili sredstva, ali sigurna sam da hoće, tako da će biti još uplata. Ja sam prezadovoljna. Svjesna sam da će biti još troškova oko prehrane, odlazaka na kontrole, ali snalazićemo se. Sada se radi na tome da se zaposli Mirelin otac kako bi mogao izdržavati porodicu”, kaže Melika.

I iz Udruženja “Srce grada Goražda” zahvalili su svima koji su pomogli da Mirela nastavi normalan život.