U toku radovi na realizacii projekta uspostave savremenog sistema za prskanje i održavanje gradskog stadiona u Goraždu

Na gradskom stadionu u Goraždu ovih dana u toku su radovi na realizaciji projekta uspostave savremenog sistema za prskanje i održavanje stadiona. Projekat je izradio menadžemet Gradske dvorane, a podržali Federalno ministarstvo sporta i grad Goražde.

Problem prskanja i održavanja trave na gadskom stadionu u Goraždu uskoro bi trebao biti trajno riješen.Zahvaljujući projektu menadžmenta gradske dvorane kao upravitelja stadiona federalno mnistarstvo sporta prihvatilo je projekat te zajedno sa gradom Goražde obezbjedilo potrebna sredstava za postavljanje savremenog sistema za prskanje i održavanje stadiona.

Ono što bi moglo ohrabriti sve ljubitelje nogometa, a posebno mlade je i informacija da su u toku razgovori na sanaciji i pomoćnog stadiona. Za ovaj projekat interes je iskazao i Nogometni savez BiH, a za njegovo potpuno uređenje neophodno je oko 650.000 KM.

Sa ova dva projekta u značajnoj mjeri bi se poboljšao kvalitet i uslovi održavanja treninga i odigravanja utakmica, ali i stvorile prepostavke o nadogradnji ostalih sadržaja koji bi ovom stadionu omogućili višu licencu za odigravanje utakmica medjuarodnog karaktera .