BPK : Informacija Uprave policije

Dana 08.12.2018.godine u 03,00 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  lišili su slobode lice B.M., iz Goražda, zbog omaložavanja OSL-a. Izvršeno je alkotestiranje istog gdje je ustanovljeno da navedeni ima 0,63 g/kg alkohola u organizmu,  te je pomenuto lice u 03,10 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde. Licu  B.M., uručen je prekršajni nalog iz  oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omaložavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana 08.12.2018.godine u 23,55 sati na Trgu branilaca – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice S.M., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,73 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde,  gdje je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 09.12.2018.godine u 01,23 sati u ulici Maršala Tita – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  lišili su slobode lice O.A., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,98 g/kg, te je navedeni smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je istom uručen  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 09.12.2018.godine u 12,40 sati na raskrsnici ulica Meha Drljevića – 1.Slavne Višegradske brigade u  Goraždu dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali V.N., i R.A., iz Goražda. Vozač V.N., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,22 g/kg, te je u 13,02 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Kod vozača R.A., nije ustanovljeno prisustvo alkohola. Protiv vozača V.N., bit će podnešena prekršajna prijava iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 09.12.2018.godine u 15,23 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se O.A., iz Goražda i prijavio da mu je NN lice  oštetilo putničko motorno vozilo marke “Renault clio” koje je bilo parkirano u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da su na navedenom vozilu nastala oštećenja u vidu ogrebotina na lijevoj strani vozila. Lice mjesta kao i nastala oštećenja su fotografisana a dalji rad na događaju je u toku.