Akcija prikupljanja paketića

Neformalna grupa mladih iz Goražda i ove godine realizuje  akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu u stanju socijalne potrebe. Očekuju da će kao i prethodnih godina  akciju prikupljanja slatkiša koja je počela danas podržati i njihovi sugrađani.

Član Neformalne grupe mladih Adis Pleh podsjeća da se od 2011. godine realizuje ova akcija prikupljanja paketića za djecu u stanju socijalne potrebe.

“Drago nam je da je to već postala tradicija i da uživamo jako veliko povjerenje naših partnera i sugrađana koji učestvuju u ovim akcijama, tako da smo do sada obezbjedili više od 1000 paketića i izmamili osmjehe isto toliko mališana“ – kazao je Pleh.

Naglasio je da svi koji žele učestvovati u ovoj humanoj akciji i doprinijeti radosti djece uz novogodišnje praznike, mogu to učiniti već od danas.

„Mi ćemo postaviti korpe za prikupljanje slatkiša u različitim trgovinama širom Goražda koje će biti obilježene našim prepoznatljivim plakatima, u koje će građani moći ubaciti slatkiše, igračke i sve što smatraju prigodnim za sadržaj paketića. Mi ćemo onda to pakovati i u saradnji sa svojim partnerima odabrati najugroženiju djecu i podijeliti im paketiće“- dodao je.

Akcija prikupljanja novogodišnjih paketića Neformalne grupe mladih trajat će u narednih desetak dana, a očekivanja su da će i ova biti uspješna. Članovi Neformalne grupe mladih podsjećaju da je  prošle godine obezbjeđeno  280 paketića koji su podijeljeni mališanima iz socijalno ugroženih porodica na području Goražda i općine Foča u Federaciji BiH.