Meliha Musić pozvana u seniorsku reprezentaciju BiH

Iako su pred njima još dvije utakmice do kraja godine u Odbojkaškom klubu ne mogu biti zadovoljni rezultatima koje su ostvarili nakon devet kola i zvaničnog kraja jesenjeg dijela prvenstva. Svijetlu tačku u jesenjem sivilu ipak predstavlja poziv za seinorsku reprezentaciju BiH koji je dobila Meliha Musić.

Odbojkašice Goražda su nakon subotnjeg susreta u okviru devetog kola Premijer lige BiH okončale jesenji dio prvenstva na osmoj pozociji na tabeli sa ostvarenih šest bodova, a prema propozicijama dvije utakmice iz proljetnog dijela odigrat će se do kraja godine. U svakom slučaju u klubu nisu zadovoljni ostvarenim rezultatima iako, prema riječima  Nermina Obuće, trenera OK Goražde, za to ima opravdanih razloga.

Ukupnu sliku poboljšao je poziv Melihi Musić za  senirosku reprezentacijeu  BiH,  prvi takav za jednu igračicu iz OK Goražde.

OK Goražde će priliku da popravi utisak iz prvog dijela prvenstva imati  u petak u 17 sati protiv Univerzitetskog kluba Banja Luka Volej, a sedam dana kasnije i protiv OK Smeč iz Lukavca. Libero OK Goražde, Meliha Musić   na teren za državnu reprezentaciju izlazi  već početkom januara naredne godine u Latviji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo a nakon toga slijedi i susret protiv Rumunije.