Lyon posljednji učesnik osmine finala Lige prvaka

Nogometaši Lyona posljednji su učenici osmine finala Lige prvaka.

Lyon je sinoć u gostima odigrao neriješeno 1:1 sa Šahtarom i zadržao dva boda prednosti nad ukrajinskim timom. Šahtar je poveo u 22. minuti golom Juniora Moraesa, a bod Lyonu vrijedan plasmana među 16 najboljih donio je Nabil Fekir golom u 65. minuti.

Lyon je takmičenje završio na drugom mjestu, iza Manchester Cityja koji je ranije osigurao prvu poziciju. Engleski tim večeras je pobijedio Hoffenheim sa 2:1, golovima Leroya Sanea (45., 61.). Jedini pogodak za Hoffenheim, za koji nije nastupio bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, bio je Andrej Kramarić u 16. minuti.

U ostalim grupama je pitanje plasmana u osminu finala bilo riješeno prije posljednjeg kola.

U E-grupi sastali su se Ajax i Bayern u meču koji je odlučivao pobjednika grupe. Završeno je rezultatom 3:3, čime je bavarski tim zadržao dva boda prednosti i sa prve pozicije prošao u osminu finala.

Juventus i Manchester United, koji su osigurali prve dvije pozicije u grupi H, večeras su pretrpjeli poraze. Juventus je poražen od Young Boysa sa 2:1, a istim rezultatom Manchester United je izgubio u Valenciji.

U G-grupi susreti su odigrani u ranijem terminu, a Real i Roma koji su prije ovog kola osigurali dalji plasman, pretrpjeli su poraze. Roma je poražena u gostima od Viktorije Plzen sa 2:1, dok je Real u Madridu poražen od CSKA sa 3:0.