BPK : Informacija Uprave policije

Dana 14.12.2018.godine u 07,30 sati u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili,  da su u nezgodi učestvovali R.L., i P.A., iz Goražda. Vozaču  R.L., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 14.12.2018.godine u 08,50 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali M.M., i V.A., iz Goražda. Lice M.M., iz Goražda, koja se nalazila kao suvozač je tom prilikom zadobila tjelesne povrede, a istoj je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde, gdje se dežurni doktor  nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču M.M., uručen  je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 14.12.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog D.A.,  iz  Goražda.

Dana 14.12.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ F BiH i krivičnom  djelu “ Nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije” iz člana 73. stav 1. tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije BPK Goražde, a u vezi sa članom 6. tačka a) istog Zakona, protiv osumnjičenog P.M., iz  Goražda.

Dana 15.12.2018.godine u 16,40 sati u ul. Alije Hodžića – Grad Goražde, istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, prilikom pretresa lica H.S., iz Goražda, kod istog su pronašli jedno pvc pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kokain”. Gore navedeno lice  je u 16,40 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. KZ F BiH. Rad na navedenom događaju je u toku.