Uprava policije informacija za period od 21.12. do 24.12.2018. godine.

Dana 21.12.2018.godine u 14,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se  policajac KPZ-Odjeljenje Ustikolina i prijavio da je u prostorijama KPZ-a kod zatvorenika K.D.,  iz Sarajeva, pronašao čokoladne bananice prekrivene bijelim prahom. Na lice mjesta izašali službenici  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj, te od navedenog lica izvršili oduzimanje više komada polomljenih čokoladnih bananica prekrivenih bijelom praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac.Dalji rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 22.12.2018.godine u 00,32 sati dežurnoj službi  policijske stanice Goražde obratila se I.M., nastanjena u ulici 31 Drinske brigade – Grad Goražde i prijavila da su joj  na kućnu adresu sa vozilom marke kombi bijele boje dolazili lice  B.E., sa još jednim licem, gdje su joj isti prijetili i vrijeđali, te fizički napali njenu kćerku.  Na lice mjesta upućeni su policijski službenici MUP-a BPK Goražde, koji su ispitali navode prijave, te u mjestu Vitkovići pronašli lica B.E., nastanjenog u mjestu Sadba  i H.E., nastanjenog u mjestu  Paraun – Grad Goražde,  gdje je  izvršeno alkotestiranje  te kod lica B.E.,  utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,70  g/kg,a kod lica H.E., utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu  1,39 g/kg. Gore navedena lica su  01,35 sati  lišeni slobode i smješteni u prostoriju za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje su navedenim licima uručeni prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice u alkoholisanom stanju i zbog drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

Dana 23.12.2018.godine u 00,05 sati u ulici Zaima Imamovića Grad Goražde,  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su prilikom kontrole saobraćaja zbog pokušaja upravljanja putničkim motornim vozilom lišila slobode lice H.A., nastanjenog u Goraždu kao i lice H.A., iz Sarajeva. Gore navedena lica su smještena u  prostorije za zadržavanje  u  Policijskoj upravi Goražde. Također u  00,20 sati u prostorije policijske stanice Goražde u vidno alkoholisanom stanju pristupio je H.I., nastanjen u Sarajevu te je isti u službenim prostorijama omaložavao policijske službenike. Izvršeno je alkotestiranje istog gdje je  ustanovljeno da navedeni ima 1,40 g/kg alkohola u organizmu, te je pomenuti u 01,10 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je podnešen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omaložavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana  23.12.2018.godine u 01,45 sati u ul.Z.Imamovića – Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice H.S., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,70 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

bpk.gov.ba