Pokrenuta akcija za porodicu Đozo: Sedmomjesečna beba spava u ostavi

Klix.ba je u više navrata pisao o teškoj životnoj situaciji ove porodice, koja već godinama živi u neuslovnim prostorijama kolektivnog centra, a nakon što su dobili građevinski materijal za gradnju kuće, nedostaje još 14 .000 KM kako bi materijal bio ugrađen.

Advija Đozo je u kolektivnom centru Belvedere kao samohrana majka odgojila dva sina. Jedan je nedavno stekao vlastitu porodicu pa Advija sada ima i sedmomjesečnog unuka. I dok beba sa roditeljima uglavnom provodi vrijeme u sobici koja je preuređena od ostave, 21-godišnji Dino, drugi Advijin sin je u teškom stanju jer ima usporen psihomotorni razvoj s elementima autizma. Njegovo zdravstveno stanje pogoršalo se u zadnjih pet godina, a majka Advija više puta je uputila apele da joj se pomogne da djeci osigura normalne uslove za život.Porodica na raspolaganju ima svega 398 KM invalidnine i 43 KM dječijeg dodatka mjesečno, te nije u stanju završiti gradnju kuće iako je njihova jedina želja da se konačno smjeste u siguran i uslovan dom.

“Petočlana porodica Đozo živi u kolektivnom centru u veoma teškim uslovima. Potrebno im je 14. 000 KM za dovršetak gradnje kuće. Izvođač je započeo radove bez novca jer porodica nema ta sredstva. Majka Advija je 24 sata uz Dina koji ne može ostati sam ni trenutak, a stariji sin ima probleme sa srcem. Advija se također liječi od karcinoma. Molimo sve dobre ljude koji mogu da pomognu da se porodica useli u svoju kuću.Ova mala beba zaslužuje bolje mjesto za život kao i cijela porodica. Advija je veliki borac za svoju djecu. Pokažimo koliko imamo srca za ove ljude”, stoji u apelu Udruženja “Srce grada Goražda”.

Za uplate iz BIH:NLB banka d.d Sarajevo

Broj računa:132-260-20205481-46

Za uplate iz inostranstva: Banks name:NLB Banka d.d Sarajevo

SWIFT CODE:TBTUBA22

IBAN:BA391320010693103809

Primalac:Udruženje Srce Grada Goražda, svrha:Za porodicu Đozo Goražde.

 

Klix