U goraždanskoj kapelici održana božićna misa za samo petero vjernika

Božićno slavlje u gradu na Drini tradicionalno je skromno, a svake godine broj vjernika na misi je manji, no bez obzira na to podsjećaju da slaviti Božić znači prepoznati Božiju blizinu i u njoj naći izvor snage i nade.

Bez obzira na činjenicu da je božićnoj misi, a potom i skromnom druženju i ručku prisustvovalo svega petero vjernika katoličke vjeroispovijesti, radost susreta bila je utoliko veća, prožeta posebnom duhovnošću, a poruke upućene s ovog mjesta su jednako važne jer pozivaju na mir i radost.

Vrijednost ovog blagdana i jeste u tome da se pošalju poruke ljubavi, dobrote i razumijevanja među ljudima, poručio je između ostalog velečasni Čuturić.

“Božić je blagdan mira i radosti. U vremenu kada smo sve češće uskraćeni za velike ljudske vrijednosti kao što su razumijevanje i dijeljenje dobrote, Božić i slavljenje ovog blagdana pozivaju nas na povratak tim vrijednostima i upućuju da jedni druge pozdravljamo, dočekujemo, susrećemo s osmijehom i raširenih ruku. Čestitam svim vjernicima naš najradosniji blagdan, uz želju da nas svjetlost Božića dodirne svojom blagošoću”, poručio je Čuturić.

On je svim građanima uputio i želje za blagoslovljenu i uspješnu 2019. godinu.

klix