Centar za Socijalni rad obradovao mališane novogodišnjim paketićima

 

Javna ustanova Centar za socijalni rad BPK Goražde i ove godine provela je akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih kategorija. Zahvaljujući podršci privrednih subjekata  obezbjeđen je značajan broj paketića čija podjela je upriličena danas, u  pretprazničnoj atmosferi, uz Deda mraza kojem su se djeca istinski obradovala.

„ Akciju  simboličnog naziva „Izmami osmjeh“  uspješno je provedena zahvaljujući našim partnerima, privrednim subjektima i obrtnicima sa područja BPK kao i humanitarnom udruženju  „Ruku na srce“ iz Sarajeva. Ove godine obezbjeđeno je 220 paketića i vrlo smo sretni što smo u jednoj svečanoj atmosferi, uz Deda mraza, uspjeli izmamiti osmjehe na licu djece.  Cijeli kolektiv Centra za socijalni rad je učestvovao u pripremi ovog događaja i sretni smo što smo priredili radost djeci ali i njihovim roditeljima i što smo im uspjeli pokazati koliko su voljeni i važni“- kazala je Mediha Jašarević – Hodžić, direktorica Centra za socijalni rad BPK Goražde.

„ Koristim priliku da se zahvalim našim privrednicima sa područja BPK i svima ostalima koji su učestvovali a bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Mnogo uspješnih rezultata želim im u 2019. godini posebno jer su iskazali solidarnost i humanost“ – istakla je.

Nakon podjele u Goraždu, novogodišnjim  paketićima su obradovani i mališani u udaljenijim područjima u općinama Pale i Foča u Federaciji BiH kojima su uposlenici Centra za socijalni rad BPK,  takođe uspjeli izmamiti osmjehe.