Mladi Goražda paketićima obradovali više od 600 mališana

Mladi Goražda i ove godine dali su svoj doprinos kako bi jedno dijete ne bi ostalo bez paketića i novogodišnje radosti. Organizirani na različite načine priredili su akcije prikupljanja novogodišnjih paketića te na taj način obradovali više od 600 mališana širom Bosanskopodrinjskog (BPK) Goražde.
Podjelu paketića prvenstveno djeci slabijeg socijalnog statusa ali i drugih kategorija, Neformalna grupa mladih iz Goražda organizirala je danas u maloj sali Centra za kulturu.
„ Zadovoljni smo odzivom građana. Mi uvijek kažemo, koliko god paketića da obezbjedimo, bitno je da uključimo cijelu zajednicu kako bi usrećili djecu. Ove godine dijelimo 250 paketića i odlučili smo da im napravimo ugođaj uz Deda mraza u maloj sali Centra za kulturu, a oni iz udaljenijih područja koji nisu u mogućnosti da dođu, mi ćemo otići do njih. Namjera nam je svake godine, da nijedno dijete ne ostavimo bez paketića, prventveno djecu iz socijalno ugroženih ali i ostalih kategorija“- kaže Arman Bešlija, član Neformalne grupe mladih.
Akciju obezbjeđenja novogodišnjih paketića ove godine provelo je i udruženje „Srce grada Goražda“ čiji predsjednik Aldin Šalaka ističe da je akcija uspješno realizirana.
„ Odzivom smo prezadovoljni jer smo obradovali 360 mališana. Tu su djeca iz socijalno ugroženih kategorija, zatim u područim školama obuhvatili smo svu djecu do petog razreda, i u gradskim osnovnim školama „Husein ef. Đozo“ i „Fahrudin Fahro Baščelija“ socijalno ugroženu i djecu bez roditelja. Akciju smo proveli postavljanjem korpi u 17 trgovinskih objekata, čak su se odazvali i naši građani iz inostranstva koji su pomogli novčano da se kupe slatkiši. Donacije su stizale iz Ausralije, Njemačke, Austrije i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli da se ova akcija uspješno provede do kraja. Učinili smo veliku stvar i priredili radost djeci. Veoma su bili sretni“ – kazao je Šalaka.