Redovni izvještaj Kantonalne uprave civilne zaštite

Na osnovu informacija prikupljenih od osmatračke mreže iz člana 157. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, za vrijeme novogodišnjih praznika  na području BPK-a Goražde zabilježeno je slijedeće:

Sa područja Grada Goražde:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite  Grada Goražda  za vrijeme novogodišnjih praznika nisu zabiljažene pojave i opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Sa područja općine Pale u F BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Pale u F BiH, za vrijeme novogodišnjih praznika zabilježeno je slijedeće:

Snijeg koji je padao prethodnog dana nije prouzrokovao veće probleme. Zbog ugaženog snijega saobraćaj se odvija otežano i usporeno. Ekipe zimske službe su na terenu i posipaju abrazivni materijal po saobraćajnicama. Autobusi koji se obračaju na relaciji Goražde- Prača i Sarajevo krenuli su na vrijeme bez kašnjenja. Lokalni putevi se čiste po prioritetima. Visina snijega iznosi u nižim prijedelima oko 10 cm dok u višim prijedelima iznosi do 20 cm. Druge pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

Sa područja općine  Foča u F BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Foča u F BiH, za vrijeme novogodišnjih praznika nisu zabiljažene pojave i opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Sniježne padavine su bile slabog intenziteta i praćene povremenom pojavom sjevernog vjetra. Na pojedinim putnim dionica još uvijek ima ugaženog snijega što usporava kretanje motornih vozila i pješaka.

MUP  BPK-a Goražde:

Prema informaciji Operativnog  centra  MUP-a BPK-a Goražde, za vrijeme novogodišnjih praznika  zabilježeno je slijedeće: Dana 31.12.2018.godine u 17,15 sati na magistralnom putu M-20, u mjestu Ustikolina, općina Foča u FBiH, dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom,  bez povređenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj. Druge  pojave  opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi  ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde za vrijeme novogodišnjih praznika primljeno je 99 pacijenata. Četiri  pacijenata su zadržana u Kantonalnoj bolnici radi daljeg liječenja.

Direkcija za ceste BPK-a Goražde:

Prema informacijama koje smo dobili od Direkcije za ceste BPK-a Goražde,  svi putni pravci u nadležnosti ove direkcije su prohodni.

KUCZ