Nogometni savez BiH ulaže 260.000 KM u rekonstrukciju pomoćnog stadiona u Goraždu

S obzirom da ukupan projekat rekonstrukcije stadiona košta blizu 460.000 KM, Raščić tvrdi kako će dodatna sredstva u iznosu od 200.000 KM osigurati lokalna zajednica.

“Dobra vijest za Goražde je da je NS BiH odobrio sredstva, ali razumijevanja su imali i gradsko vijeće i gradonačelnik tako da će podržati ovaj projekat. Realizacija bi trebala početi krajem januara, nakon poptisivanja ugovora između NS BiH i Gradske uprave. Postoji plan dinamike rada i ako vremenski uslovi dozvole radovi bi počeli odmah, a nadamo se da će krajem augusta biti postavljena vještačka trava i da će stadion biti u upotrebi”, pojašnjava Raščić.

Pomoćni stadion je trenutno u katastrofalnom stanju i potpuno je neuslovan za upotrebu, tako da će njegovom rekonstrukcijom biti omogućeni uslovi za normalne treninge i okupljanje mladih.

“Sigurno je da će ovim projektom Goražde dobiti jedinstven stadion u regiji, sa veoma kvalitetnim uslovima i to nam je i bio cilj, da konačno omogućimo sportistima bolje uslove za treninge. Planiramo i druge projekte, NS BiH će sigurno podržati i postavljanje reflektora na gradskom i pomoćnom stadionu pa će biti maksimalno iskorišteni”, kaže Raščić.