LIČNOST DANA Ajla Paradžik Cijelim srcem za nacionalni tim

Najbolja igračica ženske reprezentacije BiH u ogledu protiv Latvije

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine hit je kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bosanskohercegovačka nacionalna selekcija, koja se ne može pohvaliti podrškom kakvu imaju konkurentske reprezentacije, u sve je ušla bez ranijih velikih rezultata.

Okupljen je novi tim, koji sada treba pobjedu u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Rumunije kako bi prvi put u historiji igrao na najvećoj odbojkaškoj smotri Starog kontinenta.

Ovoj utakmici prethodio je veoma bitan ogled u Latviji. Bilo je sigurnih 3:0 u utakmici u kojoj su sve reprezentativke BiH dale svoj doprinos. Ipak, za nijansu se istaknula Ajla Paradžik, koja je ostvarila 11 poena, a bila je i prva blokerka susreta.

Kako je i rekla, ova selekcija igra srcem pa nema sumnje da će sve igračice dati sve od sebe u susretu istine, koji se u srijedu igra u Lukavcu.

Ajla Paradžik rođena je 29. jula 1994. godine u Goraždu. U karijeri je čak šest puta bila prvakinja BiH s Bimal Jedinstvom i četiri puta je osvojila Kup Bosne i Hercegovine sa spomenutim timom, a od prošle godine igra u Mađarskoj. Za nju su interes pokazivali i klubovi iz Poljske i Turske.

avaz