Bh. odbojkašice pred odlučujućom utakmicom: Na korak do historijskog uspjeha

Naše odbojkašice na korak su do historijskog uspjeha, a u taboru selektora Gorana Nešića vlada pozitivna atmosfera.

Bh. odbojkašice su u augustu prošle godine Rumunke pobijedile rezultatom 3:2, a ukoliko sutra ostvare pobjedu izborit će direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Selektor ženske seniorske reprezentacije BiH Goran Nešić na današnjoj konferenciji za medije je kazao da je bh. ekipa spremna psihički, ali i fizički. Sutra očekuje lijepu predstavu, kao i da veliki broj ljudi uživa u kvalitetnoj igri.

“Mi smo već imali susret s njima u Rumuniji gdje smo ih žargonski ‘okrenuli’ i pokazali svoju jačinu. Nama je svaka pobjeda bitna. Ne gledajmo broj bodova, ovo je odbojka, a ne fudbal. Ko bude imao više pobjeda ide na Evropsko prvenstvo i dobro je da je u ovom ternutku sve u našim rukama, jer i Rumunija i mi imamo po tri pobjede. Ovo je historijsko takmičenje koje nam može donijeti odlazak na Evropsko prvenstvo, ali i to da se ženska odbojka još više razvija”, istakao je Nešić.

Kapitenka ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH Sanja Kojić-Đurić rekla je da je atmosfera u ekipi odlična.

“Slažemo se i trudimo se od treninga do treninga kako bismo došle do zajedničkog cilja. Nakon utakmice protiv Latvije dobili smo vjetar u leđa koji se zove samopouzdanje i s njim ulazimo u utakmicu protiv Rumunije. U ovom trenutku je sve u našim rukama, što je odlična stvar. S druge strane, ovo zavisi i od ljubitelja odbojke, jer ćemo uz njihovu podršku lakše doći do zajedničkog uspjeha”, naglasila je Kojić-Đurić.

Prema trenutnoj tabeli na prvom mjestu je Španija sa 11 bodova (12:6), druga je Rumunija sa 11 bodova (13:6), dok se bh. odbojkašice nalaze na trećem mjestu s osvojenih 8 bodova (10:8).

“Sve je spremno za utakmicu, proba je danas u 17 sati. Dvorana se sutra otvara u 15:30 za gledatelje. Očekujemo punu dvoranu, uz direktan TV prijenos”, rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

 

klix