Uprava policije informacija za period 07/08.01.2019.godine

Dana 07.01.2019.godine u 06,15 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda obaranjem pješaka na magistralnom putu M-20, u ul.31.Drinske brigade, Grad Goražde. Na lice mjesta izašla je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde i izvršili uviđaj nezgode, te obavjestili da su u nezgodi učestvovali: M.M. iz Goražda, upravljao p/m/v marke “Opel astra”, i pješak S.S. iz Goražda koja je prevezena do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, gdje se dežurni ljekar nakon pregleda nije izjasnio o stepenu povreda, a lice je zadržano u Kantonalnoj bolnici na daljem posmatranju. Naknadno će biti poduzete zakonske mjere iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH.

Postupajući po prijavi od 11.08.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su dana 07.01.2019.godine Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičene K.M. iz Goražda.

U 23,55 sati u dežurnu službu PS Goražde obratio se I.S. iz Goražda i prijavio nasilan ulazak u kuću vlasništva H.Dž., a koju isti privremeno koristi kao podstanar. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde koji su potvrdili navode prijave. Uviđaj je izvršen od strane Sektora kriminalističke policije KMUP-a Goražde koji su obavijestili da je izvršena premetačina stvari,  i da je iz iste otuđena dječija metalna kasa u kojoj se nalazio sitni novac u iznosu oko 10 KM . Rad na kvalifikaciji događaja i pronalasku počinioca je u toku.

bpk.gov.ba