Slišković prozvao Plemiće: Dobro se spremiti i do kraja se boriti za odbranu titule

Nakon prozivke igrača na kojoj je prisustvovalo i uže klupsko rukovodstvo, Blaž Slišković je kazao kako je na ranijem sastanku nastojao ohrabriti igrače i psihički ih spremiti za pripreme.

“Ovo je najteži dio, mjesec i po, kad će se raditi teško, na svakom je pojedincu da kroz minutažu na test utakmicama izbori svoje mjesto. Nastojat ću da budem koliko je moguće biti objektivan, a onaj ko se izbori radom, karakterom i kvalitetom, taj će i započeti prvenstvo”, najavio je popularni Baka.

Slišković planira koncem priprema smanjiti broj igrača na optimalnijih 24, a to bi trebao biti i kadar za proljetni dio sezone.

Zrinjski će prvi dio priprema od 14. januara održati u Makarskoj, a ne kako je to obično bilo u Međugorju. Promjenom ambijenta nastoji se igračima učiniti pripreme zanimljivijim. Krajem januara odlazi se u Medulin na finalni dio priprema.

“Došlo nam je pet novih igrača, sigurno imaju kvalitetu da budu ovdje u konkurenciji. Na njima je da se izbore za svoje mjesto. Otišli su Bilbija, Todorović, Laštro, Jović, Stanić, kvalitetni grači, ali i bez njih mi moramo igrati još kvalitetnije i do kraja pokušati biti konkurentniji vodećim klubovima i boriti se za titulu”, optimističan je trener Mostaraca.

Osim boravka u Makarskoj i Medulinu raditi će se u Mostaru, a planirano je učešće i na tradicionalnom turniru u Gabeli.

 

klix