Obuća:Okvirni sporazum o formiranju vlasti potpisan, vanredna sjednica u ponedjeljak

Poslanici nove parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde koju predvode SDA, LS, Stranka za BIH uputili su zahtjev za sazivanje vanredne sjendice kantonalnog parlamanta u ponedjeljak 14.januara u 10 sata, te ovlastili zastupnicu SDA Aidu Obuću da predsjedava skupštinom i potpisuje akte sa vanredne sjednice.

Zahtjev je upućen nakon što je 13 poslanika nove većine potpisalo načelni sporazum o formiranju vlasti u ovom kantonu, dok je prethodno zastupnik Goraždanske priče Sejad Tatarin napustio Građanski blok i priključio se novoj većini.

“Potpisan je okvirni sporazum o formiranju vlasti u BPK Goražde između tri političke partije SDA, Liberalne stranke i Stranke za BIH, a dio parlamentarne većine su i zastupnici Denis Kulović i Sejad Tatarin. Trenutno imamo većinu od 13 poslanika, ali u pregovorima smo i dalje i vjerujemo da će ovaj broj biti veći.

Ja sam ovlašetna da vodim vanrednu sjednicu kantonalnog parlamenta koja je zakazan u ponedjeljak u 10 sati, a na samoj sjednici će biti utvrđen dnevni red. Mi smo čekali da druga strana formira vlast, također smo vodili pregovore cijelo vrijeme i u sljedećoj sedmici ćemo imati i mnogo konkretnijih stvari”, kazala je Aida Obuća, poslanica SDA u Skupštini  BPK Goražde.