Ekstremni maratonci u Sarajevu pretrčali 42 kilometra, pobijedio Matthew Simonson, naš Emir Hastor drugi

Nakon nešto više od tri sata okončan je prvi “Unusual Marathon”, neobična utrka koja se u glavnom gradu BiH odvija po uzoru na ekstremne ultra maratone i trijatlone. Kroz cilj je kao pobjednik, nakon pretrčana 42 kilomentra istrčao Matthew Simonson.

Na 1. Unusual maratnonu koji je upravo završen EMIR HASTOR osvojio je drugo mjesto. Fantastičan rezultat goraždanskog  atletičara kojemu je ovo bio prvi istrčani maraton.

Prvi put se u Sarajevu danas održala ova vrsta challenge kojim se pomjeraju vlastite granice.

Oko dvije stotine trkača iz cijele BiH i okolnih zemalja uzelo je učešće u prvom sarajevskom “neobičnom” maratonu – 1st Unusual marathon,

Trkači su danas pretrčali cijelo Sarajevo – od Kozije ćuprije do Blažuja, na toj ruti su prošlii najljepše dijelove Sarajeva.

U 10 sati krenuli iz centra Safet Zajko gdje je bio i start, a trčali su ulicama grada, kroz pet sarajevskih općina, sve do Darive, a onda od Darive do Vrela Bosne. Trčalo se i preko Miljacke i preko Željeznice do cilja opet u Centru Safet Zajko.

Trkači nisu imali sudije, već su koristili savremene uređaje s GPS sistemom.

Emir Hastor je osim takmičarskog dijela učestvovao i u humanitarnoj akciji “Trčimo za Rijada”, dječaka Rijada Dubrovca koji boluje od Cerebralne paralize. Tom prilikom od sugrađana sakupio je vrijednu donaciju, a izvještaj o prikupljenim sredstvima javnosti će biti predočen u srijedu, saopćili su iz Atletskog kluba.

Naš drugi atletičar Zaim Šuman je sa Hastorom istrčao cijelu dionicu, a iako nije bio u konkurenciji za plasman, uspješno je pomogao našem srebrnom maratoncu.