Sutra počinje drugo polugodište u svim školama

U ponedjeljak 21.01.2019. godine počinje II polugodište u svim osnovnim i srednjim školama s područja BPK-a Goražde.

Kako nas je informisala Amira Borovac, stručna savjetnica u Ministarstvu za obrazovanje,mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, učenici će, u skladu sa Školskim kalendarom za školsku 2018/19 godinu, biti na zimskom raspustu do ponedjeljka, nakon čega sjedaju u školske klupe.

 -Zimski raspust iskorišten je za edukaciju nastavnika i stručnih saradnika i stručno usavršavanje, a zatim i za pripremu školskih prostorija, opremanje učionica i realizaciju infrastrukturnih projekata. Grijanje u svim školama je obezbijeđeno i stvoreni su svi preduslovi za početak polugodišta.

 II polugudište traje do 12.06.2019. godine, s tim da u mjesecu aprilu učenici imaju jednu sedmicu proljetnog raspusta. Za učenike završnih razreda srednjih škola nastava se završava u srijedu 8.maja 2019.godine, a za učenike završnih razreda osnovnih škola nastava traje do 29.05.2019. godine, nakon čega se učenici pripremaju za upise u srednje škole i na fakultete- naglasila je Borovac, koja je svim učenicima, nastavnicima i roditeljima poželjela puno sreće i uspjeha u narednom periodu.

bpk.gov.ba