BPK : Informacija Uprave policije

Dana 18.01.2019.godine u  21,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se P.Z., iz Goražda i prijavio da je u ul.Sinan paše Sijerčića – Grad Goražde,  od strane NN lica izvršen nasilan ulazak u 14 podrumskih prostorija. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije koji su potvrdili navode prijave, obezbijedili lice mjesta, izvršili uviđaj i utvrdili da iz pomenutih podrumskih prostorija nije ništa otuđeno. Rad na dokumentovanju događaja, kvalifikaciji i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 18.01.2019.godine u 23,15 sati u ul.Salih bega Kuljuha – Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde uz upotrebu policijske palice, fizičke snage i sredstava za vezivanje, lišili su slobode lice H.E., iz Goražda, zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, gdje je isti zatvorenom šakom udario u predjelu glave i stomaka policajca i upućivao mu prijetnje da će ubiti njega i njegovu porodicu. Gore navedeno lice smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde, upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” iz člana 359. stav 2. KZ F BiH. Rad na dokumentovanju događaja i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 20.01.2019.godine u 01,30 sati u ul.Zaima Imamovića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice H.A., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,94 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 20.01.2019.godine u 15,55 sati na magistralnom putu M-20 u ul.Mašića Muhidina Munje – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.  Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvdili da su u nezgodi učestvovali Dž.M., i Č.B., iz Goražda. Vozaču Dž.M.,  uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.