U Kantonalnoj bolnici u Goraždu uspješno obavlejna prva operacija štitne žlijezde

U Kantonalnoj bolnici u Goraždu uspješno je obavljena prva operacija štitne žlijezde, što je početak planiranih operativnih zahvata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, potvrdila je prim.dr. Nermina Kamenica, direktorica goraždanske bolnice.

“Hirurški tim na čelu sa prim. dr. Slavicom Milutinović iz Zenice, te našim specijalistima dr. Abdularahman Baker, hirurg, dr. Elvira Kazagić, anesteziolog, uspješno su obavili operaciju štitne žlijezde kod pacijentice koja se uspješno oporavlja u našoj bolnici. Ova operacija označila je početak operativnih zahvata u našoj bolnici u ovoj godini, uz podršku resornog kantonalnog ministarstva i kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja”, ističe dr. Kamenica.

Ona pojašnjava da svaki pacijent koji ima oboljenje štitne žlijezde, a koji od svog ljekara porodične medicine bude upućen na pregled u kantonalnu bolnicu kod endokrinologa i otorinolaringologa i dalje na operativni tretman, od sada može to obaviti i u kantonalnoj bolnici.

“To mnogo znači za nas kao zdravstvenu ustanovu, za samog pacijenta koji će boraviti ovdje, i neće morati za Sarajevo svakako i naš kantonalni zavod zdravstvenog osiguranja u finansijskom smislu. Osim operacija štitne žlijezde u kantonalnoj bolnici u ovoj godini će se uspješno obavljati i operacije očne katarakte te urološke operacije”, ističe dr. Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice u Goraždu.