Ekipa Olimpika otputovala na pripreme u Međugorje, Selimović poveo 27 igrača

Igrači Olimpika boravit će u Međugorju do 14. februara, a pored planiranih treninga odigrat će nekoliko pripremnih utakmica. Osmog februara Olimpik će odmjeriti snage sa Čapljinom, a dan kasnije na rasporedu je utakmica sa NK Lučko. Do kraja boravka u Hercegovini “Vukovi” će odigrati mečeve i protiv Slobode te NK Zmaj.

Šef stručnog štaba Esad Selimović zadovoljan je prvim dijelom priprema u Sarajevu.

“Mogu biti zadovoljan svime što smo uradili tokom prethodnog perioda. Iako smo imali dosta problema sa snijegom i uslovima, moji saradnici i ja smo zajedno sa fudbalerima uspjeli odraditi sve što smo zamislili u ovoj fazi priprema. Do početka prvenstva je ostalo još mjesec dana, tako da imamo dovoljno vremena da se dodatno uigramo i sada nam predstoji rad na taktičko-tehničkom planu”, rekao je Selimović prije polaska u Međugorje.

Na put u Hercegovinu Selimović je poveo 27 nogometaša, a među putnicima se nalaze sljedeći igrači: Bandović, Trifković, Hadžić, Šehović (golmani), Jusić, Ramić, Uzelac, Sadiković, Milović, Kišić, Bećirbašić, Beširević, Handžić, Hiroš, Zeba, Drljević, Bibić, Dedović, Pandža, Osmanović, Džafić, Ćeman, Pehar, Stojanović i Muminović.

Olimpik se iz Hercegovine u Sarajevo vraća 14. februara, a već 16. februara ih očekuje duel protiv Željezničara, nakon čega slijedi finalna faza priprema pred početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH, koja će biti obavljena u Sarajevu.

 

klix