Uprava policije informacija za period od 01.02. do 04.02.2019.godine.

Dana 01.02.2019.godine u 16,10 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su u ul.Zdravstvenih radnika – Grad Goražde, kod lica N.B.,  iz Goražda, pronašli jedno pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice pozvano je do službenih prostorija MUP-a Goražde, gdje je nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo“Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239.KZ FBiH.

Dana 01.02.2019.godine u 21,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Đ.S., iz Goražda  i prijavio lice K.E.,  iz Goražda,  da ga je isti  fizički napao  u jednoj sportskoj kladionici u ulici Rabite – Grad Goražde. Na lice mjesta  izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji potvrdili navode prijave.  Lice Đ.S., prevezen je u  Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje je  istom ukazana ljekarska pomoć a dežurni ljekar konstatovao je da je isti zadobio tri veće posjekotine u predjelu glave, ali se nije izjasno o stepenu povreda. Policijski službenici pronašli su lice K.E., kojom prilikom je navedeni alkotestiran i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u visini 1,42 g/kg, dok kod lica Đ.S., nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Lice K.E.,  lišen je slobode  i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog  fizičkog napada na drugo lice u alkoholisanom stanju.

Dana 03.02.2019.godine u 00,30 sati u ul.Ferida Dizdarevića – Grad Goražde,  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice P.E., iz Goražda, zbog upravljanjem vozilom pod dejstvom alkohola 0,63 g/kg, gdje je isti prethodno bio isključen iz saobraćaja.  Navedeno lice smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje su istom uručeni prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 03.02.2019.godine u 02,14 sati u ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice K.H., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,53 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje  u Policijskoj upravi Goražde, gdje je navedenom  uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.   Dana 03.02.2019.godine u 08,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se K.H., iz Goražda i prijavio da je u mjestu Glamoč – Grad Goražde, izvršen nasilan ulazak u podrumske prostorije vikend kuće koja je njegovo vlasništvo. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

bpk.gov.ba