Prijem za članove i prijatelje udruženja

Mi smo Udruženje koje okuplja i pomaže osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije. Pokušavamo na razne načine, kroz kampanje, akcije i konkretnu pomoć u obezbjeđenju neophodnih pomagala i drugih vrsta podrške, olakšati život našim članicama i članovima. Cijenimo da smo, u tome i u protekloj godini uspijevali, shodno našim mogućnostima. U svim tim aktivnostima imali smo podršku lokalne zajednice i drugih nivoa vlasti, naših pomažućih članica i članova i prijatelja iz BiH i drugih zemalja“ – kazala je Mirsada Ćulov, predsjednica goraždanskog Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije, na prijemu koji je za članove, članice i prijatelje organizovalo ovo udruženje, na simboiličan način im se zahvalivši na podršci.

Ćulov je i ovom prilikom posebno istakla značaj Radionice „ Životna pomoć“ u čijim prostorijama je i održan prijem, a koja, zahvaljujući podršci prijatelja iz njemačkog grada Gere, predstavlja veliki oslonac u ukupnom djelovanju Udruženja.

Ovom je prilikom čestitku na uspješnim rezultatima u protekloj godini Udruženju oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK, uputio i goraždanski gradonačelnik dr.sci Muhamed Ramović koji je sa saradnicima prisustvovao prijemu.

-Vi ste, u mnogo čemu, a prije svega u iskrenosti i srčanosti kojima planirate i realizujete vaše projekte i akcije, svakako Udruženje koje služi za primjer i u našem gradu. Grad i Gradska uprava će uvjek biti iz vas ali i ovaj put ističem kako se sa pravom očekuje i značajnija podrška kantonalnih vlasti – rekao je Ramović.