BPK : Informacija Uprave policije

Dana 06.02.2019.godine u 17,50 sati u ulici Muhidina Mašića Munje – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa povrijeđenim pješakom. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali P.A., iz Goražda  koja je upravljajući  putničkim motornim vozilom marke ”Audi A2” i ostvarila kontakt sa pješakom Z.J.,iz Goražda.   Povrijeđenom Z.J., ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru kantonalne bolnice Goražde  gdje je dežurni ljekar konstatovao površinske povrede u predjelu desne natkoljenice, kuka i vrata, te se nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču P.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednoati saobraćaja putevima u BiH.

Dana 06.02.2019.godine u 23,40 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u mjestu Lastavice – Grad Goražde, kod lica B.E.,  iz Goražda, pronašli jedno alu-pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, kojom prilikom je navedeni pozvan do službenih prostorija MUP-a gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 07.02.2019.godine u 02,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se K.T., nastanjena u Goraždu i prijavila da je njen suprug K.S., došao kući sa povredama na glavi i ruci. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su povrijeđeno lice odvezli do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde gdje je nakon ukazane pomoći dežurni ljekar konstatovao povredu krvnog suda lijeve podlaktice sa ubodnom ranom, izbijen jedan zub, povrede na donjoj usni i oguljotina na glavi, te se o stepenu povreda nije izjasnio. Navedeno lice je alkotestirano i utvrđeno je prisustvo alkohola 2,14 g/kg, gdje je isti izjavio da je bio u vozilu sa licima M.D., iz Faočića i P.E., iz Ilovače – Grad Goražde kojom prilikom su ga navedeni  izbacili iz vozila na raskrsnici Muhidina Mašića Munje –Maršala Tita i fizički napali, te mu nanijeli  povrede. Rad na navedenom događaju je u toku.