Crveni križ Goražde: nastavljaju se aktivnosti na pružanju pomoći

Crveni križ Goražde i ove godine planira realizirati brojne aktivnosti i projekte koji za cilj imaju pomoć ugroženim kategorijama stanovništva. Usvojenim planom i programom rada također će biti održane i druge akcije, edukacije za učenike osnovnih i srednjih škola, te usavršavanje znanja volontera koji su aktivni članovi Crvenog križa.

„ Mi i ove godine planiramo održati nekoliko takmičenja iz oblasti pružanja prve pomoći. Na ovakvim takmičenjima naši volonteri, ali i drugi učesnici imaju priliku pokazati svoje znanje, umijeće i tehnike iz prve pomoći na insceniranim nesrećama. Cilj ovakvih takmičenja je da se provjeri stečeno znanje mladih iz ovog jako važnog programa, ali i podigne svijest građana o važnosti poznavanja osnovnih koraka u spašavanju nečijeg života“ izjavio je danas sekretar Crvenog križa Emir Sarajlić.

Trenutno je u goraždanskom Crvenom križu u toku podjela paketa za 65 korisnika koji su u stanju socijalne potrebe. Riječ je o prehrambenim i higijenskim artiklima za čiju raspodjelu su zaduženi volonteri Crvenog križa. Krajem mjeseca marta, odnosno početkom aprila planirana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a iz Crvenog križa se nadaju da će i ove godine kao i prethodnih biti dobar odziv građana.

L.Beganović/rtvbpk